De beste achtbanen informatie

Een achtbaan is een zeer gecompliceerde constructie en er komt een hoop bij kijken. Van de design fase naar de bouw tot de testritten. Het is een hele hoop werk om een achtbaan te bouwen. Ook heeft de achtbaan een rijke geschiedenis en was het concept van een achtbaan vroeger een stuk minder spectaculair dan nu. Toch waren achtbanen vroeger zeer populair en wilden veel mensen voor de simpele technieken van vroeger best wat geld neerleggen. Het was dus een goede investering. Ook tegenwoordig is een achtbaan een goede investering.

De beste achtbanen op de wereld

Er zijn een hoop achtbanen op de wereld die populair zijn en sommige hebben zelfs grootse prijzen gewonnen. Deze prijzen gingen vooral naar achtbanen die nummer één zijn in design, lengte, snelheid en nog een paar aspecten van een succesvolle achtbaan. Natuurlijk komt het bouwen van een achtbaan niet zonder risico en zijn er een hoop ongelukken gebeurd door de jaren heen. Sommige ongelukken vielen mee en hadden bijvoorbeeld een storing als oorzaak. Sommige ongelukken zijn helaas tragisch aflopen met het verlies van een lichaamsdeel of in de ergste gevallen, een leven.

Achtbaan informatie voor jong en oud

Of je nou jong bent en je meer geïnteresseerd bent in de coole achtbanen en hoe hard ze gaan of dat je juist ouder bent en wilt weten hoe alle technische delen van de achtbaan werken, alle informatie over achtbanen vind je hier. Kijk dus gerust verder en ontdek de wereld van achtbanen!

Naar de website van de Julianatoren

Achtbaantechnieken Omdat achtbanen zulke scherpen bochten kunnen maken en op hoge snelheden over de baan racen zijn er een hoop veiligheidsmaatregels waar achtbanen aan moeten voldoen. Een van de belangrijkste veiligheidssyste... Lees verder Afschietmechanisme Iedereen kent de klassieke lifthill. De grote ketting die de trein omhoog takelt om hem daarna weer van boven te laten vallen. Iets wat mensen niet weten is dat er nog een hele hoop meer manieren zijn om de ... Lees verder Achtbaan beugels Er zijn een hoop beugels die worden gebruikt bij achtbanen. Deze zorgen ervoor dat mensen niet uit de achtbaan vliegen. Er zijn een paar eisen waar elke beugel aan moet voldoen. Deze eisen zijn: ... Lees verder Achtbaan records Door de jaren heen zijn er veel achtbanen gekomen en gegaan die allerlei grootse records hadden gebroken. Hierbij kan je denken aan de lengte, hoogte, snelheid en nog een paar andere categorieën. Als laatste kan j... Lees verder Achtbaan geschiedenis Oorspronkelijk komt de achtbaan uit Rusland. Er werden daar grote met ijs bedekte houten constructies gebouwd, waarop mensen met een slee naar beneden gleden. Deze constructies waren heel populair en mensen be... Lees verder Achtbaan soorten Er zijn twee verschillende categorieën achtbanen: Stalen en houten achtbanen. Deze twee verschillende categorieën zijn weer onder te verdelen in andere verschillende soorten. Hieronder zal je alle verschillen... Lees verder Achtbaan ongelukken Het bouwen/rijden van een achtbaan komt natuurlijk niet zonder gevaren. Er zijn door de jaren heen veel achtbaan ongelukken gebeurd en komen er steeds meer bij. Ook al komt het niet ongelooflijk vaak voor, het is we... Lees verder