Achtbaan records

Achtbaan records

Door de jaren heen zijn er veel achtbanen gekomen en gegaan die allerlei grootse records hadden gebroken. Hierbij kan je denken aan de lengte, hoogte, snelheid en nog een paar andere categorieën. Als laatste kan je bij elke achtbaan een stukje informatie vinden over de bouw van de achtbaan en een paar andere stukjes informatie over de attractie en de locatie waar die staat.

De hoogste achtbaan ter wereld

3. Superman: Escape from Krypton – 126m
Dit is een gelanceerde stalen achtbaan in Six Flags Magic Mountain. Deze achtbaan schiet bezoekers met hoge snelheid achteruit en laat ze na een hoek van 90 graden weer terug naar het station gaan waar ze afremmen. De achtbaan duurt maar 25 seconden. Er zijn twee banen dus er kunnen twee treinen tegelijk rijden.

2. Top Thrill Dragster – 130m
De Top Thrill Dragster is een stalen achtbaan in het Amerikaanse Cedar Point en werd geopend op 4 mei 2003 en verbrak 2 records die inmiddels alweer verbroken zijn. De records waren de hoogste en snelste achtbaan. De achtbaan accelereert van 0 naar 193 km/u in 3,8 seconden

1. Kingda ka – 139m
De Kingda Ka werd in 2005 geopend voor het publiek in het Six Flags Great Adventure park. De rit duurt per keer maar 28 seconden. Dit komt door de hoge snelheid die de attractie kan behalen. Door technische problemen is de attractie vaak buiten gebruik al is dit in de laatste jaren minder geworden.

De snelste achtbaan ter wereld

3. Top Thrill Dragster – 190 km/u
Deze achtbaan was ooit eens de snelste achtbaan ter wereld. Hij haalt maar liefst een snelheid van 190 km/u aan het einde van de val.

2. Kingda ka – 206 km/u
De King Ka is een achtbaan die maar liefst 206 km/u bereikt na de eerste afdaling. De achtbaan heeft de titel van hoogste achtbaan en was eerst ook de snelste achtbaan tot de opening van de Formula Rossa

1. Formula Rossa – 240 km/u
Ferrari World, op Yas island in Abu Dhabi, is het grootste overdekte pretpark ter wereld. De snelste achtbaan in de wereld kan in een Ferrari park niet missen. Je voelt je net een echte formule 1 koerier met deze snelheden. Deze hoge snelheid wordt bereikt, omdat ze gebruik maken van dezelfde technologie die wordt gebruikt om vliegtuigen te lanceren van vliegdekschepen. Binnen 5 seconden ben je van stilstand tot de topsnelheid. De langste achtbanen ter wereld

De langste achtbanen ter wereld

3. Beast – 2,243 km
The Beast is een achtbaan die gecreëerd werd door Kings Island Engineering and Construction en is in 1979 geopend de Beast bestrijkt 14 hectare in totaal en heeft het een paar bijzondere kenmerken. Hij heeft namelijk drie tunnels en een 540° helix. Het is de langste houten achtbaan ter wereld.

2. Ultimate – 2,268 km
De Ultimate is een achtbaan in Engeland. Deze achtbaan is een voorbeeld van een zielig record. De achtbaan heeft twee kettingliften die ervoor zorgen dat de achtbaan geen hoge snelheid heeft. De rit zelf wordt meer gezien als een nostalgisch treinritje.

1. Steel Dragon 2000 – 2,479 km
De Steel Dragon werd in 2000 gebouwd en dankt zijn naam hier ook aan. 2000 was het jaar van de draak en de naam was dus zeer passend. Door grote problemen bij de bouw was de achtbaan van 2003 tot 2006 niet operationeel en werd deze dicht gezet. Daarna was hij weer open omdat de reparatie klaar was.

 

Terug naar overzicht