Achtbaan ongelukken

Achtbaan ongelukken

Het bouwen/rijden van een achtbaan komt natuurlijk niet zonder gevaren. Er zijn door de jaren heen veel achtbaan ongelukken gebeurd en komen er steeds meer bij. Ook al komt het niet ongelooflijk vaak voor, het is wel iets om rekening mee te houden, want sommige mensen hebben er blijvend letsel aan overgehouden. Hier zijn een paar bekende pretparken waar ongelukken zijn gebeurd. Hopelijk wordt deze lijst niet groter.

De Efteling

Er zijn door de jaren heen een paar ongelukken gebeurd in verband met technische fouten. Ook waren er een paar ongelukken die te maken hadden met het negeren van de veiligheidsvoorschriften. Hier zijn twee van de bekendere achtbaan ongelukken die gebeurde door technische fouten.

Disneyland

Het bekende sprookjes pretpark van Walt Disney komt niet zonder gevaren en er zijn een hoop ongelukken gebeurd met de verschillende attracties. Sommige van de achtbaan ongelukken hadden fatale gevolgen en bij andere waren de verwondingen minimaal.

Walibi

Walibi (Voorheen: Six Flags Holland) Heeft niet vaak een ongeluk er is ook bijna nooit groots nieuws over de ongelukken die gebeuren. Dit heeft te maken met het feit dat geen doden zijn gevallen in het park. Toch zijn er een paar zware verwondingen opgelopen vanwege de slechte verzorgen van de attracties en vanwege technische fouten. De meeste ongelukken die minder erg waren gebeurden bij achtbanen.

Naar de website van de Julianatoren

Terug naar overzicht